Theatergroep de Peelcomedianten

Het 75 jarig jubileum ligt koud een paar dagen achter ons. Op 12 september 1946 werd de oprichtingsactie ondertekend in Restaurant de Peelpoort (het huidige Plein 5) nadat er een vraag kwam voor het verzorgen van een bonte avond voor de voetbalvereniging Deurne. Er volgde een lange reeks uitvoeringen op de meest uiteenlopende locatie.

Van de eerste uitvoering was op 30 december 1946 (Liefde op de boerderij) en daarna volgde er nog 74 andere, in diverse genres. Je kunt meer lezen over de rijke historie van de club op DeurneWiki

Bron DeurneWiki Liefde op de boerderij

Genres

Door de jaren heen heeft de club voor verschillende genres aangetipt. Van oudsher was het blijspel of klucht er geliefd, maar sinds 15-20 jaar worden ook andere genres niet geschuwd. Zo was nagenoeg de hele spelersgroep actief in het openluchtspektakel Babylon en werden uitvoeringen van One flew over the cuckoo’s nest, The Green Mile en Jeanny met veel enthousiasme ontvangen.

The Green Mile op locatie in Natuurpoort de Peel

De Helse Helm

Ook aan deze co-productie spelen een groot aantal leden mee, maar ook enkele gastspelers. De samenwerking met Theatergroep Wizzel brengt een groot aandeel in de spelers en veel ervaring en gezelligheid. De samenwerking met het combo, de zang en dans brengt nog meer leven in het stuk. Ook een groot aantal figuranten zijn beschikbaar en nog steeds gezocht voor nog meer “body”.